Bussimatka Kroatiaan 23.09.-05.10.2018


Jätämme syksyn taaksemme ja suuntaamme matkamme Kroatiaan lämpöön. Siellä tukikohtamme on elegantti matkailukohde Opatija, Adrianmerenrannalla. Opatijan matkailuperinnealkoi jo 1840-luvulla.
Sen 12 km pitkällä rantapromenadilla voi ihailla upeita 1800-luvulla rakennettuja palatseja siellä on myös lukuisia kahviloita ja kauniita puistoja joissa voi nauttia purppuranpunaisten kamelioiden ja valkoisten magnolioiden tuoksusta.

Matkan hinta:

1295€/hlö/2hh

Hinta sisältää:

 • bussikuljetukset
 • laivamatkat 2 hengen hytissä/täysihoito
 • Hotellimajoittuminen Opatijassa 2hh/puolihoito
 • mennessä 2 yötä Saksassa ja palatessa 1 yö Salzburgissa ja 1 yö Saksassa Potsdamissa
 • matkaohjelmassa mainitut ruokailut ja mainitut retket
 • suomenkielinen opas mukana

Matkaohjelma

Lähtö
23.09. Sunnuntai

Kyröskoski Shell 8.15
Tampere mh 9.00
Jämsänkoski mh 10.45
Jämsä mh 11.00
Padasjoki *
Vuosaari 14.00
Finnlines lähtee 17.00

 

 • laivamatka taittuu Finnlinesin Star-luokan aluksella jossa majoitus 2-hengen hyteissä täysihoidolla. Finnlinesin laiva lähtee Travemundeen 17.00. Laivalla on buffetravintola, baari, kahvila, myymälä, lasten leikkihuone, nuorten tila, kuntosali, hierontapiste sekä saunaosastot miehille ja naisille porealtaineen. Kaikki palvelut löytyvät kannelta 11. Buffet ruokailu alkaa klo18.30 meille varatuilla paikoilla.

24.09. Maanantai

 • vietämme päivän merellä. Aamubrunssi tarjoillaan 9.30-13.00 ja illallinen 18.30-20.00. Saavumme Travemundeen 21.30 ja lähdemme ajelemaan kohti Soltauta jossa yövymme
  Hotel Heide-Paradies***.

25.09. Tiistai

 • aamiaisen jälkeen jatkamme matkaamme kohti etelä Saksaa ja Baijeria. Pidämme matkalla sopivasti taukoja. Illan suussa saavumme Irschenbergiin ja majoitumme Hotel-Gasthof Kramerwirt***. Nautimme illallisen hotellissa.

26.09. Keskiviikko
aamiaisen jälkeen jatkamme Itävallan kautta kohti Kroatiaa. Illalla saavumme Opatijaan joka on tukikohtamme seuraavat 5 yötä. Majoittuminen ja illallinen hotellissa.

27.-30.09. Torstai-Sunnuntai

Perillä teemme retkiä naapurikaupunki Rijekaan, kokopäiväretken Slovakiaan ja tutustumme kuuluisaan Postojnska-Jaman 24km pitkään tippukiviluolastoon. Yhtenä päivänä pidämme vapaapäivän ja sen voi joko viettää Opatijassa tutustumalla paikalliseen rantaelämään tai vain käyskentelemällä rantabulevardilla jossa lukuisia kahviloita, kauniita puistoja ja upeita palatseja.

Ljubiljanassa, Slovenian pääkaupungissa on asukkaita hieman alle 300 000 ja vaikka Ljubljana on pieni, siellä on paljon nähtävää. Useimmillenähtävyyksille pääsee helposti jalan. Ljubljanassa on historiallisia aarteita rinnakkain nykyajan mukavuuksien kanssa ja tarjoaa henkeäsalpaavia maisemia. Tunnettuja nähtävyyksiä ovat mm. Pyhän Nikolauksen katedraali, Kolmoissilta, Ljubljanan linna,
Kansallismuseo ja Tivoli-puisto.
01.10. Maanantai aamiaisen jälkeen jätämme Opatijan taaksemme ja lähdemme kohti Itävaltaa ja Salzburgia jonne saavumme hyvissä ajoin. Majoitumme Hotel Kohlpeter*** . Hotelli sijaitsee noin parin kilometrin päässä keskustasta. Halukkaat voivat omatoimisesti tutustua Salzurgin keskustan nähtävyyksin . Illallinen hotellissa.

02.10. Tiistai

 • aamiainen hotellissa ja sen jälkeen lähdemme kohti Potsdamia. Matkaa kertyy tälle päivälle noin 600km. Pidämme taukoja matkalla. Illaksi saavumme Potsdamiin ja majoittuminen hotelliin. Illallinen hotellissa.

03.10. Keskiviikko

 • ...aamiasen jälkeen taas matka jatkuu kohti Travemundea. Poikkeamme tuliaisostoksilla Lyypekissä Citty-marketissa ja täydennystä voi vielä tehdä satamassa Sari Bernerin kaupassa. Ruokailla tai kahvitella (omakustanteinen) jokainen voi jollakin taukopaikoistamme.Citty-marketissa on myös kahviloita ja ruokabaari. Laivaan pääsemme klo 23.00 ja laiva lähtee klo 3.00.

04.10. Torstai

 • vietämme päivän merellä nautiskellen merimatkasta. Brunssi ja illallinen tarjoillaan samaan aikaan kuin tullessakin. Halukkaat voivat myös saunoa, shoppailla tai vain lepäillä matkaväsymyksen pois.

05.10. Perjantai

 • aamiaisen jälkeen laivan henkilökunta ilmoittaa koska voimme siirtyä autokannelle ja bussiin. Kotimatkan teemme samaa reittiä kuin tullessakin..

Pidätämme oikeuden aikataulumuutoksiin.

Matkalla pitää olla mukana passi tai virallinen henkilökortti. Tarkista myös matkavakuutuksesi ja sen peruutusturva (vaihtelee suuresti eri yhtiöissä).


sovellamme matkaan erityismatkaehtoja!